ingyen webstatisztika

Modulok

MODUL FUNKCIONALITÁS TÁBLÁZAT

Funkcionalitás MES BOM MS APS
Alap modul
Anyag szükségleti számítások ●*
Több folyamat ütemezése ●*
Értékesítési rendelések
Beszerzési rendelések
KPI
Erőforrás kizárás
Max idő kényszer
Esemény
Optimalizálás
NLS
DS
MODULOK: ● Teljes, ○ Opcionális  |  *Csak Quick Shoot rendeléshez
APS – Asprova MS + Beszerzési terv + Értékesítési terv

Készítsen el hosszú távú, vagy rövid távú termelési, beszerzési és értékesítési ütemterveket egy modulon belül!

Hagyományosan az ütemező alkalmazásokat gyakran a céges MRP modullal összekötve alkalmazták azok a szakemberek, akik az ütemezésért felelősek. Ez sajnos a következő problémákhoz vezetett:

  • Interfészt kell létrehozni az MRP rendszer és az ütemező szoftver között
  • Az MRP rendszer és az ütemező szoftver különböző mester adatokat igényel
  • Az MRP beszerzési terv nem szinkronizálható az ütemező szoftver által kiszámított munka utasításokkal
  • A kész ütemezési terv nehezen szinkronizálható az MRP rendszerrel

Az Asprova APS moduljának a használatával megszűnnek ezek a problémák, mivel egy modulon belül létrehozhatja az ütemezési tervet a beszerzéstől az értékesítésig.


MS

Készítsen rövid távú ütemterveket hihetetlen sebességgel! Az Asprova termelési ütemezője számos fejlett szolgáltatást kínál:

  • Külső adatok és beállítások importálása
  • Időkorlát módszerek meghatározása (SS, EE, ESE, EES,…)
  • Műveletek közötti kapcsolatok megjelenítése
  • Leltárkészlet lejárati dátum beállítása

Az Asprova MS modulja ezeken kívül számos más előnyt nyújt az ütemezés szempontjából. Ilyen például a Parametrikus darabjegyzék, amely olyan problémákra is megoldást nyújt, amelyekhez hagyományosan beépülő modulokat kellett telepíteni – egy darabjegyzéket felhasználhat akár több termék gyártásának az ütemezéséhez egyetlen felületen keresztül.


BOM

Az Asprova BOM moduljának a segítségével termelési darabjegyzékeket hozhat létre egy speciálisan erre a célra kifejlesztett felhasználói felületen keresztül. A darabjegyzékeket egyetlen táblázaton belül elkészítheti, ezzel csökkentve a hibák lehetőségét, illetve növelve a napi műveletek hatékonyságát. A mester adatokat egy egységesített mester adat beviteli rendszeren keresztül adhatja meg attól függetlenül, hogy rövid, vagy hosszú távú tervről van-e szó.


MES

Az Asprova MES modult az ütemezés megtekintésére fejlesztették ki. Ennek a modulnak a segítségével különböző diagramokat, grafikonokat és nézeteket tekinthet meg az ütemezési tervről, de nem módosíthatja azokat. Ez a modul kizárólag az adatok megtekintésére, megosztására és exportálására szolgál. a MES modul segítségével – amennyiben Asprova DS adat szervert használ az adatok kezelésére – egyszerűen megtekinthetők a mások által létrehozott és helyi hálózaton, vagy Interneten keresztül megosztott ütemtervek.


NLS / DS

A termelési adatok megosztásához a hálózaton keresztül.

asprova-nls-ds

NLS – Hálózati licenc szerver

Használja az Asprova alkalmazást a hálózat bármely számítógépéről. A projekt adatokat megoszthatja a hálózati kapcsolaton keresztül, ezzel (távolról is) elérhetővé téve azokat másik felhasználók számára megtekintésre és módosításra.

* Legalább 1 APS vagy MS licenc szükséges az ütemezés (projekt) minden részének az létrehozásához.

 

DS – Adat szerver

Minden felhasználó dolgozhat a saját számítógépén, mialatt az Asprova szinkronizálja a módosításokat. Ily módon a hosszú távú ütemezéssel megbízott személy használhatja az Asprova LS modult, míg a rövid távú ütemezéssel megbízott személy az Asprova MS modulban dolgozik (továbbá a gyártási adatokért felelős személyek megadják az adatokat az Asprova BOM modulban). Az Asprova DS szinkronizálja az adatokat egyetlen projektben.

*Az ERP rendszerrel történő integrálás Asprova DS nélkül is elvégezhető.